ηλιοκαμμενη μπρονζε επιδερμιδα με SELF TAN

ηλιοκαμμενη μπρονζε επιδερμιδα με SELF TAN

Aρθρο από την αγαπημένη Christina Morfogeni

Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ και φέρνει μαζί του εξορμήσεις στις παραλίες και εμφανίσεις με τα αγαπημένα σου σορτσάκια.
Κι εσύ, αφενός δεν θέλεις να βγεις στην παραλία με το λευκό του χειμώνα στην επιδερμίδα σου, αφετέρου δεν θέλεις να περνάς ώρες κάτω από τον ήλιο, γνωρίζοντας πόσο επικίνδυνος είναι.
Τα καλά νέα είναι ότι μπορεί να αποκτήσεις χρυσαφένιο μαύρισμα με τα προϊόντα self tan NIP+FAB https://nipandfab.gr/collections/tan-faux.

 

Τα προϊόντα για μαύρισμα χωρίς ήλιο δίνουν χρώμα στην επιφανειακή στοιβάδα του δέρματος, καλύπτοντας ως ένα βαθμό και τις ατέλειες, που είναι πολύ πιο εμφανείς όταν η επιδερμίδα είναι λευκή.

 

Σύμφωνα δε με τους δερματολόγους, τα προϊόντα αυτά είναι ασφαλή, καθώς η δράση τους βασίζεται στην ουσία DHA (dihydroxyacetone), που απορροφάται από τα επιφανειακά κύτταρα του δέρματος, αντιδρά με τα αμινοξέα του και το κάνει να αποκτά το μπρούτζινο χρώμα.

Σωστή χρήση για ωραίο και ομοιόμορφο αποτέλεσμα

 

  1. Απολέπιση της επιδερμίδας, ώστε να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία όπου η επιδερμίδα είναι πιο ξηρή, όπως οι αγκώνες και τα γόνατα.
  2. Άπλωσε στο σώμα σου ένα ενυδατικό προϊόν. Καλό είναι να έχεις κάνει αποτρίχωση την προηγούμενη μέρα.
  3. Άπλωσε το self tan καλά και ομοιόμορφα, με απαλές κινήσεις, ξεκινώντας από τις γάμπες. Στο τέλος, άπλωσε μικρή ποσότητα του προϊόντος στους αγκώνες, τα γόνατα και το πάνω μέρος των πελμάτων. «Δούλεψε» καλά το προϊόν πάνω στο δέρµα για να απορροφηθεί πλήρως και να μην αφήσει «µπαλώµατα».
  4. Καθάρισε καλά τις παλάμες σου, εκτός κι αν φοράς ειδικά γάντια για να λερωθούν τα χέρια σου.
  5. Περίμενε τουλάχιστον 30’ για να απορροφηθεί καλά το προϊόν. Φόρεσε αρχικά κάποιο πρόχειρο μπλουζάκι και άφησε να περάσουν 2 ώρες πριν ντυθείς για να βγεις έξω.

Tips

  • Μπάνιο επιτρέπεται έπειτα από 24 ώρες µε χλιαρό, όχι ζεστό νερό.
  • Αν έχεις χρησιμοποιήσει μεγάλη ποσότητα selftan και η χρωµατική παρέµβαση είναι έντονη, κάνε ένα ζεστό ντους και απολέπιση του δέρµατος µε ήπιο scrub. Αφού ξεπλυθείς και σκουπίσεις την επιδερμίδα, άπλωσε µια λοσιόν µε γλυκολικό ή γαλακτικό οξύ για να µειώσεις το χρώμα.
  • Τα προϊόντα self tan δε σου εξασφαλίζουν προστασία από τις βλαβερές ακτίνες UVA και UVB.
  • Credits @christina_morfogeni 
Written By

Hey there. My name is Penci. I was born with the love for traveling. I also love taking photos with

LEAVE A REPLY

Your email address will not be published. Required fields are marked *