4 λογοι για να χρησιμοποιεις προιοντα ρετινολης

4 λογοι για να χρησιμοποιεις προιοντα ρετινολης

Η ρετινόλη έχει την ικανότητα να αναδομεί την επιφάνεια της επιδερμίδας και να την κάνει να φαίνεται πιο απαλή και ομοιόμορφη.

Η ρετινόλη είναι το «μαγικό συστατικό» στις κρέμες μας! Πρόκειται για ένα παράγωγο της βιταμίνης Α που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για την αντιμετώπιση της γήρανσης του προσώπου. Πρόκειται για μια μορφή της βιταμίνης Α η οποία βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα όπως στα πράσινα λαχανικά, στον κρόκο του αβγού, τα λιπαρά ψάρια κλπ. Ανήκει στην οικογένεια των ρετινοειδών και ενεργοποιεί τον μεταβολισμό των κυττάρων, προάγοντας την δημιουργία κολλαγόνου.

Χρησιμοποιώντας ένα προϊόν με ρετινόλη μπορείς να καταπολεμήσεις προβλήματα όπως η αφυδάτωση από τον ήλιο, δυσχρωμίες, ουλές, ρυτίδες και ανοικτοί πόροι. Ουσιαστικά έχει την ικανότητα να αναδομεί την επιφάνεια της επιδερμίδας και να την κάνει να φαίνεται πιο απαλή και ομοιόμορφη.

Ποια είναι, όμως, τα οφέλη που προσφέρουν στο δέρμα μας τα προϊόντα που περιέχουν ρετινόλη; Παρακάτω σου έχουμε τις απαντήσεις...

1.Ενισχύει τα υπόλοιπα προϊόντα που χρησιμοποιείς στο δέρμα σου και τα κάνει πιο αποτελεσματικά.

Ναι το ξέρουμε, όσο μεγαλώνουμε χρησιμοποιούμε παραπάνω από ένα προϊόν στο δέρμα μας. Το ρετινοϊκό οξύ βοηθά στη μείωση της παραγωγής σμήγματος και στη μείωση της συσσώρευσης των νεκρών κυττάρων του δέρματος, απορροφώντας έτσι τους πόρους και βάζοντας την σωστή βάση ώστε να 

διεισδύσουν καλύτερα στην επιδερμίδα τα επόμενα συστατικά.

συγχαρητήρια στο queen.gr για το άρθρο 

2.Καταπολεμά τις ρυτίδες.

Εδώ είναι όπου τα ρετινοειδή κάνουν τα θαύματά τους!Το ρητινοϊκό οξύ διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και εμποδίζει την «εξάντληση» του, βοηθώντας στην μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Τα ρητινοειδή βοηθούν επίσης στην πυκνότητα του δέρματος και αυξάνουν την ελαστικότητα, γεγονός που συμβάλλει στη σύσφιξη.

3.Επουλώνει τη φθορά που προκαλείται στο δέρμα μας από τον ήλιο.

Η ρετινόλη όχι μόνο βοηθά στην προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία που προκαλεί ο ήλιος αλλά επίσης επιβραδύνει την τρέχουσα βλάβη που έχει το δέρμα μας.

4. Κάνει πιο φωτεινό το δέρμα μας

Η ρετινόλη αυξάνει την παραγωγή νέων αιμοφόρων αγγείων στο δέρμα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ένα σαφώς βελτιωμένο δέρμα, χωρίς πανάδες και δυσχρωμίες, απαλό και φωτεινό!

συγχαρητήρια στο αγαπημένο queen.gr για το άρθρο!

Written By

Hey there. My name is Penci. I was born with the love for traveling. I also love taking photos with

LEAVE A REPLY

Your email address will not be published. Required fields are marked *