Τι ειναι το σαλικυλικο οξυ; Mπορει να βοηθησει στην ακμη;

Τι ειναι το σαλικυλικο οξυ; Mπορει να βοηθησει στην ακμη;

Τι είναι το σαλικυλικό οξύ; Αποφάσισε έξυπνα για το πρόσωπό σου!

Tι είναι και τι κάνει το σαλικυλικό οξύ;
Το σαλικυλικό οξύ μπορεί να είναι μόνο το "μαγικό" φίλτρο που λείπει από τη ρουτίνα του δέρματός σου για να καταπολεμήσεις τα σπυράκια. Είναι το οξύ που συναντάται συνήθως σε προϊόντα νυκτός, προϊόντα που καταπολεμούν γρήγορα την ακμή, καθώς και διάφορα απολεπιστικά.

Τι είναι το σαλικυλικό οξύ;
Το σαλικυλικό οξύ είναι ένα β-υδροξύ που έχει οργανική προέλευση (από το δέντρο της ιτιάς). Είναι λιπόφιλο, που σημαίνει ότι είναι ένα οξύ που μπορεί να διεισδύσει στους πόρους.

Τι είδους μορφές μπορεί να έχει το σαλικυλικό οξύ;
Το σαλικυλικό οξύ σε τοπική μορφή (κρέμες, καθαριστικά, τόνερ και υγρά) χρησιμοποιείται για τη θεραπεία πολλών δερματικών διαταραχών, όπως η ακμή, η πιτυρίδα, η ψωρίαση και τη σμηγματορροϊκή δερματίτιδα του δέρματος και του τριχωτού της κεφαλής.

Τι κάνει το σαλικυλικό οξύ;
Είναι αντιφλεγμονώδες και κερατολυτικό, που σημαίνει ότι βοηθά στην απολέπιση των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Διεισδύει στους πόρους για να χαλαρώσει τα φραγμένα θυλάκια, διασπώντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και μαλακώνοντάς τα.
Λειτουργεί καλύτερα σε άτομα που έχουν φραγμένους πόρους. Οι φραγμένοι πόροι προκαλούν μαύρα στίγματα, αλλά μερικές φορές οδηγούν σε φλεγμονώδη απόκριση από το σώμα, που προκαλεί ερυθρότητα και κύστες. Το σαλικυλικό οξύ αντιμετωπίζει την ενεργό ακμή και αποτρέπει νέες εστίες.

Το σαλικυλικό οξύ λειτουργεί καλύτερα στα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα, αλλά μπορεί να βοηθήσει και τις κύστεις. Η κυστική ακμή προκαλείται συχνά από εσωτερικούς παράγοντες, όπως ορμόνες και γενετική, οπότε οι τοπικές θεραπείες μπορεί να μην είναι πάντα αρκετές για τη θεραπεία της.

Ποιος δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει σαλικυλικό οξύ;
Το σαλικυλικό οξύ δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε οποιοδήποτε δέρμα έχει υποστεί βλάβη ή έχει ανοιχτές πληγές, είναι ερεθισμένο ή μολυσμένο. Όλα τα προϊόντα θα πρέπει να δοκιμαστούν σε μια μικρή περιοχή πρώτα πριν εφαρμοστούν σε μια μεγάλη περιοχή του δέρματος για να βεβαιωθείς ότι δεν είσαι αλλεργική.

Το σαλικυλικό οξύ δεν χρησιμοποιείται μόνο για τη θεραπεία της ακμής. Είναι και ένα ισχυρό απολεπιστικό.

Κατά τη θεραπεία παθήσεων του δέρματος, όπως η ψωρίαση και η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, το σαλικυλικό οξύ ενεργεί ως κερατολυτική ουσία, η οποία χαλαρώνει την κερατίνη (μια πρωτεΐνη που διαμορφώνει τη δομή του δέρματος) και, ως εκ τούτου, επιτρέπει στις πιο σκληρές φολίδες νεκρού δέρματος να απομακρυνθούν πιο εύκολα.

Χρησιμοποιώντας ένα απολεπιστικό που περιέχει σαλικυλικό οξύ, όχι μόνο απομακρύνει το νεκρό δέρμα όπως ένα παραδοσιακό scrub προσώπου, αλλά περιέχει επίσης ήπια οξέα που μειώνουν τη φλεγμονή και εμποδίζουν την εκδήλωση νέων εξάρσεων ακμής.
#salicylic #acne #pores #blemishes #nipandfab_greece

 

Written By

Hey there. My name is Penci. I was born with the love for traveling. I also love taking photos with

LEAVE A REPLY

Your email address will not be published. Required fields are marked *